Събития

Ученици от ЦСОП „Проф. ДПН Георги Ангушев“ са участници в проект „SIT2PLAY – Приобщаващ седящ волейбол: инструмент за промяна на възприемането на уврежданията – 603161-EPP-1-2018-1-IT-SPO-SCP“, въз основа на подписано Споразумение за партньорство с Италианската федерация по волейбол с Министерството на младежта и спорта на Република България.
В проектът участват 8 партньори от 6 европейски държави: организацията PARAVOLLEY EUROPE – Люксембург; Италианския паралимпийски комитет; Естонската волейболна федерация; Финландската спортна асоциация за спорт за хора с увреждания; Словенската волейболна федерация; Турската волейболна федерация, Италианската федерация по волейбол.
Проектът SIT2PLAY се реализира в периода януари-декември 2019г.
Той тества иновативен модел за социално включване чрез определяне на нови правила за седящ волейбол, прилагайки специфична програма за обучение на учители и преподаватели и организация на турнири на национално и международно ниво.
Ученици от ЦСОП участваха в турнир по седящ волейбол, който се проведе на 25 септември 2019г. в тренировъчната зала на „Арена Армеец, като отборът победител ще има възможността да участва в Международния турнир по проекта Sit2Play, който ще се проведе на 19-20 ноември в Рим, Италия.
Проект „SIT2PLAY“ е съфинансиран по програма Еразъм+ на Европейския съюз.

Top